• Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Follow Us
Search By Tags

February 21, 2019

February 20, 2019

January 21, 2019

November 27, 2018

Please reload

Recent Posts

Puls sender ut nyhetsbrev til din Mail med informasjon om kurs, eventer, endringer i åpningstider og annet spennende som skjer i Jærveien 15.

Annonse p...

Vil du ha siste nytt fra Puls?

April 27, 2018

1/1
Please reload

Featured Posts

Hvor mye ville du betalt om du kunne kjøpe god kondisjon på butikken?

February 20, 2019


For mange er målet å komme i god form i 2019. Det skal trenes mer og man endelig skal komme i god form. Etter gode 14 dager er det helt sikkert noen der ute som kjenner på at dette var hardere enn forventet. Når kommer egentlig den formen? Det hadde vært så mye enklere om man bare kunne kjøpt den på butikken.

Norge er langt fremme innen forskning på kondisjonstrening. Det er forsket mye på treningen utøvere i f.eks sykkel, løping, langrenn og flere andre kondisjonskrevende idretter har gjort for å få ut sitt maksimale potensiale.
Den norske modellen er bygget store mengder rolig trening og intervaller av ulik lengde.
 

 

For mange mosjonister som trener 2-6 timer i uka er intervallene en mye større del av treningen enn for de som trener mer enn 10 timer. Selv om det kanskje ikke er helt riktig så bruker jeg å si at den rolige treningen bestemmer størrelsen på motoren, mens intervallene gir større turbo. Skal man løpe maraton er det greit med stor motor og litt mindre turbo, mens skal man løpe 5 og 10 kilometer er det viktigst for en mosjonist med en bra turbo. Uansett handler det om hvor høy fart kan DU kan tåle over en gitt distanse.

Intervaller har mange lest mye om. Det skrives i disse dager side opp og side ned om «hvordan du skal komme i best mulig form på kortest mulig tid». «Fra utrent til veltrent på 7 uker» leste jeg på vg.no her om dagen. Man kan gjøre mye på 7 uker, men det er jo ikke sånt at man kommer i form på 7 uker og så er jobben gjort. Trening er ferskvare!

Jeg vet også at det er like lett å gå lei som det var å begynne. Man gir bånn gass i noen uker, men man føler at resultatene ikke står helt i stil med innsatsen man har lagt ned.

Da skal jeg avsløre en «hemmelighet». Du har sannsynligvis trent for hardt.
Du har sikkert sett på den flotte pulsklokka du har investert i og tenkt at nå nærmer jeg meg makspuls, bra!

Hemmeligheten bak intervalltrening er egentlig hvor hardt, hvor lenge.  Intensitetsstyring er ikke bare et ord for toppidrettsutøveren, også mosjonisten bør tenke på dette.
Gjennomføringen av en god intervalløkt krever et drypp av kunnskap på hva som skjer med kroppen når man setter opp farten. I tillegg til dette så er det viktig å føle på overskudd og at man har energi i kroppen før man starter.

Fra (dato) skal jeg kjøre et kurs i løping. Løping er en fantastisk måte å komme i bedre form på. Man trenger lite utstyr, de fleste av oss har gjort det opp gjennom livet og man får virkelig i gang blodpumpa.
De aller fleste vil jo komme i best mulig form på minst mulig trening. Ja selv Ingebrigtsen-guttene innrømmer jo at de ikke er så glad i å trene. Så vil du lære litt mer om intervalltrening og løping som treningsform så meld deg på.

Det selges dessverre ikke på butikken enda, men jeg har et sterkt ønske om at du gjennom 6 løpeøkter og litt teori skal oppleve mestring og bedre form uten å føle at du har vært i kjelleren.

 

Jeg starter opp 6 ukers løpekurs på Puls torsdag 07.03.19 kl. 19.00

Her får du 6 ulike intervallprogrammer, litt teori om løping og et 10 ukers treningsprogram som kan gjøre deg til en bedre løper.

 

Bli med - meld deg på i resepsjonen i dag!

 

Hilsen Øystein

 

 

Please reload

Puls Egersund AS, Jærveien 15, 4373 Egersund.  tel: 51490950, mail: resepsjon@pulsegersund.no, Org: 990131260